Προφίλ

Η PRAXIS, μία διαρκώς αναπτυσσόμενη εταιρεία στον κλάδο της διαμεταφοράς και των logistics, δημιουργήθηκε το 2008 από μία ομάδα επιχειρηματιών με ξεκάθαρο όραμα για τις υπηρεσίες της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Μέλος ενός ευρύτερου ομίλου εταιρειών και αξιοποιώντας εμπειρίες δεκαετιών, συγκέντρωσε τη δραστηριότητα της για υπηρεσίες μεταφοράς και αποθήκευσης, σε σύγχρονες εγκαταστάσεις με έδρα το Καλοχώρι Θεσσαλονίκης και παράρτημα στον Ασπρόπυργο Αττικής, με συνολικό μέγεθος 4.000 τμ.

Εξασφαλίζοντας σε σύντομο χρονικό διάστημα την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή, η PRAXIS παράλληλα επένδυσε σε τεχνολογίες αιχμής, που σε συνδυασμό με το εκπαιδευμένο προσωπικό της, προσθέτουν στην αλυσίδα αξίας του κάθε πελάτη.

Η αποδοχή και αναγνώριση που απολαμβάνει η PRAXIS για τις υπηρεσίες της στην αγορά της εφοδιαστικής αλυσίδας, αντικατοπτρίζεται αισθητά τόσο από τις στρατηγικής σημασίας συνεργασίες που έχει αναπτύξει, όσο και από την συνεχή διά στόματος διεύρυνση του πελατολογίου της.

Eπικοινωνία

PRAXIS Α.Ε.
Εθνικών & Διεθνών
Οδικών Μεταφορών

Θεσσαλονίκη
Ιωνίας 11 - Καλοχώρι
Τ.Κ. 57009 - Τ.Θ. 1174
Τ: 2310 289.014
F: 2310 289.015

icon 

Αθήνα
Θέση Σουρέζα - Ασπρόπυργος
Τ.Κ. 19300
Τ: 210 55.73.965
F: 210 55.73.961

icon

E: info@praxismet.gr

Κινητό τηλέφωνο & οδήγηση

38-1Αυστηρά είναι τα πρόστιμα για τη χρήση κινητού τηλεφώνου κατά τη διάρκεια της οδήγησης. Συστηματικοί είναι και οι έλεγχοι της τροχαίας. Πολλοί οδηγοί αντιδρούν στο συγκεκριμένο άρθρο του ΚΟΚ, ενώ άλλοι αδυνατούν να κατανοήσουν την αυστηρότητα του νόμου. Ευκαιρία, συνεπώς, να ανακαλύψουμε, στο θέμα που ακολουθεί, τους κρυφούς κινδύνους του να χρησιμοποιούμε το κινητό μας τηλέφωνο κατά τη διάρκεια της οδήγησης.
Οι ειδικοί των τροχαίων ατυχημάτων επιμένουν πως όταν οδηγούμε και χρησιμοποιούμε το κινητό μας τηλέφωνο, ουσιαστικά συμπεριφερόμαστε σα να είμαστε πιωμένοι. Αυτό επιβεβαιώνεται και από μεγάλη έρευνα του Transport Research Laboratory, πραγματοποιήθηκε στη Μεγάλη Βρετανία.

Καθυστερημένοι στην αντίδραση
Συγκεκριμένα τα στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα αυτή δείχνουν ότι όσοι οδηγοί χρησιμοποιούσαν το κινητό τηλέφωνο και το είχαν στο χέρι, ο χρόνος αντίδρασής τους ήταν κατά 30% αργότερος, συγκρίνοντάς τον με όσους είχαν κάνει κατανάλωση αλκοόλ.
Όσοι χρησιμοποιούσαν το κινητό τους τηλέφωνο κατά τη διάρκεια της οδήγησης, είχαν χρόνο αντίδρασης κατά 50% αργότερο, σε σύγκριση με όσους δεν χρησιμοποιούσαν το κινητό και οδηγούσαν κανονικά.

Αγνοούμε τα σήματα
Οι οδηγοί που χρησιμοποιούσαν κινητό τηλέφωνο, πολύ πιο συχνότερα, αγνοούσαν τα χρώματα των σηματοδοτών ή τα σήματα της τροχαίας, πιο συχνά, σε σχέση με όσους οδηγούσαν υπό την επήρεια αλκοόλ.

Καλύτερα πιωμένος....
Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι η συγκεκριμένη έρευνα έδειξε πως αρκετοί οδηγοί τα κατάφερναν καλύτερα να οδηγούν με κάποια ποσοστά αλκοόλ στο αίμα, ουσιαστικά λίγο υψηλότερα από τα επιτρεπόμενα όρια, παρά όταν χρησιμοποιούσαν κινητό τηλέφωνο σε συνθήκες κυκλοφορίας.

Επιπλέον 14 μέτρα
Ακόμη, όσοι οδηγοί μιλούσαν στο κινητό τους, χρειαζόταν κάτι παραπάνω από μισό δευτερόλεπτο επιπλέον χρόνο, προκειμένου να αντιδράσουν έγκαιρα στον αναπάντεχο και ξαφνικό κίνδυνο στο δρόμο, συγκρίνοντάς τους με όσους οδηγούσαν χωρίς το κινητό τηλέφωνο. Αυτός ο επιπλέον χρόνος κάτω του δευτερολέπτου πρακτικά σημαίνει επιπλέον 14 μέτρα από αυτά που χρειάζεται ένας προσεκτικός οδηγός, για να ακινητοποιήσει το αυτοκίνητό του. Η ακινητοποίηση αυτή αφορά ταχύτητα των 110 χιλιομέτρων ανά ώρα. Φανταστείτε το τι μπορεί να σημαίνει αυτό στην καθημερινή κίνηση της πόλης με τους πολλούς ξαφνικούς κινδύνους πεζών, διτρόχων κ.λ.π.

Δυσκολίες στο δρόμο
Οι χρήστες κινητών τηλεφώνων αντιμετώπισαν κατά την έρευνα πολύ περισσότερες δυσκολίες προκειμένου να διατηρήσουν μια σταθερή ταχύτητα στο δρόμο, να κρατούν σωστές αποστάσεις ασφαλείας και να κινούνται πάντα στη λωρίδα που είχαν επιλέξει.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε μέσω ενός εξελιγμένου προσομοιωτή οδήγησης, επιβεβαιώνοντας αυτό που όλοι μεταξύ μας παραδεχόμαστε. Ότι δηλαδή η χρήση του κινητού κατά τη διάρκεια της οδήγησης είναι πολύ επικίνδυνη. Τόσο μάλιστα, που τις περισσότερες φορές είναι πιο επικίνδυνη από τη χρήση αλκοόλ.

Επικοινωνία

Φόρμα επικοινωνίας

 Ηλεκτρονικά

2310.289014 | 210.5573965

 Τηλεφωνικά

2310.289015 | 210.5573961

 Fax